jerawat

Salam ,ada ke ibu2 36 weeks masih tumbuh2 jerawat peliklah takda pki produk apa pun,just pki cuci muka je cm biasa sb kulit bminyak mkin teruk jrawat bleluasa ? .mcmna nk hilangkn ?

6 Balas

sye lagi teruk 😂 sentiasa bernanah, nanah bkn biasa biasa tapi luar biasa, muka sye sebelum pregnant mmg bersih takpernah ada jerawat bila daa pregnant, muka paling buruk 😩 dari 9minggu sampai 20 minggu nie daa kurang sikit dlm 60%, sye sampai pegi clinic skincare 😅 sbb nak rawat tak tahan, akhirnya sama je takde perubahan, doc cuma bagi pencuci muka, cream siang, cream bernanah makin teruk ada laa, tapi sye tak pakai apa apa tuh yg kurang sikit

Wslm... Normal sis.. Sy pernah alami masa mgandung ank prtama.. Mcm tu jgk.. Lpas hbis pantang baru muka makin ok..

first trimester byk jerawat tp jerawat pasir je skg masuk 3rd dah xde cuma tzone beminyak n yg lain kering 😅

Tu normal sis..ms preggy mmg cmtu..dh brsalin nti br ok..

Jerawat disebabkan hormone sis

Hormon tu normal..