Semput

Kenapa saya kerap semput ye ketika awal kehamilan ni? Adakah ia normal?

19 Balas

Sama la.. Msa ank frst dlu.. Asyik semput.. Kdng rsa mcm nak mati.. Lpastu bru tau preggy.. Tp 3bulan je,gugur..ni preg balik. Sblm delay period da tau preg.. Sbb semput sma mcm preg 1st dlu. Trus test upt samar2.. 2ari sblm date period test lg, da terang. Tp skng da kurang semput.. Awal2 je semput.

Badan sedang bekerja lbih utk kehadiran insan terbaru.. signal pd bdn sbb nak agihkan bekalan drah utk baby nanti.. mmg Akan cpt semput Dan penat.. sy bru 4mggu n sblm taw kehamilan TU mmg semput lain mcm . Mandi Pon semput sis.. ☺️ skang msuk 5w Bru ok ckit...

Nasib seseorang ibu , sy pn kne gune pam 2x sehari siang skli mlm skli . Sbb oksigen kite xcukup utk nk tmpung bby so kne bt laa ape yg doctor ckp

Yer nnti dah masuk trimester 2 ok la sikit. Sbb awal2 baby mmg perlu oksigen utk pembesaran . Itu yg mengah je

Normal sis. Macam saya masa pregnant selalu rasa sesak nafas dan mengah

Normal, saya sampai 3rd tri pun semput

Bergantung kepada individu sendiri

Normal sis 🤗

Sama mcm saya..

Normal😊