Stress time pregnant

Nk tanye ape mommies buat klau stress/depress time hamil?saya stress sngt ii sampai tahap fikir nk mati dah..saya pregnant 36w..ade suami bile ngadu cakap sakit x membantu langsung even die nmpk kite sakit tapi always 24 hours dgn telefon sampai saya yg tertekan rase x dihargai sangat..ker mmg normal laki jd centu time isteri die pregnant?#bantujawab #Sharing_dong_Bund #ingintahu #firstmom

6 Balas

kdg² setengah org lelaki ni dia kena bagitahu direct apa yg kita nk sis contohnye minta tlg kemas rumah ke, urutkan kaki ke, belikan makanan mengidam ke. Sb kdg kalau guna bahasa kiasan ni ada yg jenis tak faham. lagi kita rasa sakit hati kan. pasni sis slow talk saja apa yg sis mahu atau luah pd suami. moga dipermudahkan urusan sis. tak mahu stress² ya

Husband awak tak normal kalau buat perangai mcm tu. Suami sepatutnya kena care for the wife especially during pregnancy. Maybe bantu educate dia tells him apa yg dia perlu buat. Bawa dia ke antenatal class, do activities together supaya suami faham situasi wanita mengandung.

saya pun rasa kurang disayangi jugak. tapi saya buat muka tak malu kan, saya paksa suami urut sana sini. biar sejuk sikit hati saya. hahaha. nasib baik suami buat

saya depress doctor yang bagi tahu. sebab saya dengar suara semua. now alhamdulilah ok.

bykkan beristighfar sis. hanya tu ja cara kita blh kontrol stress tu. sis tryla.

Saya tiap2 malam mintak suami urutkan badan Takleh stress sis Bahaya