ibu curious

Kenapa kulit baby tompok2 mcm tu eyh??

ibu curious
35 Balas

Normal. Orang tua tua kata nak membesar. Tapi memang cepat besar pun 😂 anak saya masa 3bulan berat 6.7kg dah. Sekarang kulit mcm tuu dah hilang.

kulit baby sy cm tu Dr lahir.. mulanya risau jg tp kak ckp pndai hilang.. lama2 bila masuk 5 bulan bgtu kulit baby ok sdh hilang sendri tu tompok2

Org cakap nak membesar. Sama mcm baby sy. Baru 2bulan11hari almost 6 kilo dah. Tapi untuk detail explaination boleh tanya nurse kat kk

5y ago

Owh, ok2..anak first xde pulak ..tu yg curious..thx sis

Normal sis.. Org tua2 panggil bunga ara xsilap.. Baby nak besaq lagi kulit pun nak cerah lagi.. Anak sy dulu pun mcm tu jugk😊

Sis bg mandi air sejuk tak? Hrtu ada Anak kawan jd mcmni, dia ckp sbb mandi kan air sejuk 😅 xtahu lah betul ke tidak 😅

Sejuk tu..anak saya dlu pon trpkir knp jd mcm tu..rupanya klu dia sejuk kulit akan jd mcm tu..takde ape tu..jgn risau.

4y ago

Same... Kdg2 kulit OK, kdg2 jd mcm tu... N sy baru perasan yg die akan jd mcm tu bile sejuk...

baby tu sejuk... kalau duduk lama dlm bilik atau dalam kereta ber air cond akan jadi macam tu...

Klu org utara panggi teloq merebah maksudnya baby nk membesaq lagi ,bila dia dh besaq nnti hilang la tu

Baby sy lau jdi tompok2 tu sejuk..lau dye sejuk mesti nmpk tompok2 tu..lau ngis muka jdi merah..

Biasanya kulit baby jd mcmni bila kesejukan. Nt bila dia x sejuk dah, kulit jd kembali normal