Menangis tiba2

Kenapa eh sy, kalau sy tengok anak sy, sy pandai menangis? Sy berpantang hri ke 10 😭 bila tengok muka anak sy, mengalir air mata 😭

12 Balas

sebab hormon kita tengah kucar-kacir lagi sis masa tu. jaga diri jaga pemakanan jaga emosi, inshaAllah nanti elok. jangan layankan sangat. walaupun tengah berhadas, mathurat pagi petang, zikir2 boleh amalkan. pasang ayat2 Qur'an, supaya tak ada yg tak elok datang ganggu. selain tu juga boleh bantu stabilkan emosi kita

Samalah, saya sampai harini terngiang ngiang dalam kepala proses masa bersalin haritu, harini dah genap 10 hari tapi rasa macam baru semalam bersalin. menangis jgn cakap lah memang hati ni sensitif je tkpaham kenapa.

Anak first dulu pun sy pun mcmtu juga...mybe sbab kita baru jadi mak kutt,taksangka diri ni da ada title 'mama'..rasa sebak je bila tengok anak..❤ Dapat anak second ni, steady pula saya🤣🤣

Ye la sis, 9 bulan menahan sakit ke apa ke demi nk membesarkan anak dlm perut sampai la melahirkan..Mcm2 emosi huhu.. tp jgn la dilayan sgt tau, tukar emosi tu kpd rasa syukur dan bykkan zikir

Normal sis no worries . Mommies yg after gave birth mesti mengalami baby blues. Nak nak pulak tenung pastu teringat mcm mana hadap sakit nak beranak mmg touchy sangat

Tu di namakan baby blues ,die tiba2 akan rse sedih tnpe sebab ,kene pndai kawal emosi dgn keadaan sekeliling,kebnyakan nye ibu2 yg lepas bersalin akn lalui baby blues tu

jangan... jgn duk ralik sgt lyn perasaan.. prgi lh bt tido ke.. kut nk lipat kain anak ke.. risau meroyan.. mulut bnykkan istighfar..berzikir..

Jangan layan perasaan sis.. main je hp.. tgok2 vid ke apa ke.. jaga emosi tau..

hormon yg lame2 dulu terkumpul dan harini die meletus jd kesedihan

same here sis. tetiba rasa emo pula. tp skrg da ok 😌