tolong saya

kenapa check pregnant test tapi negative tapi period dah delay 12 hari

19 Balas

Sy bln puasa thn lps sbln xdtg bln... Ingt pregnant dh.. tiap hr test mnhrp naik diuble line... Pstu lps raya frust tgk dtg bln.. alhamdulillah xsmpai sbln lpstu trus lekat ☺️

Rilek sis! Kadang2 period delay ni sebab hormon kita x seimbang. Banyak faktor antaranya stress. Ape2 pun consult doktor untuk tahu puncanya. Semoga awak dipermudahkan. Aamiinn.

Saya raya hari tu lewat 2 bln period, bila cek upt negative penyudahnya ingat preggy tapi bila cek doc kata ada fibroid. Lepas tu terus period seperti biasa.

mungkin hormon tk stabil kot ,kwn sy pon delay 2mnggu, check upt negatif, dia ingt dia prgnnt, tp tk lama tu dia period 😅

Jgn stress sis..kadang period delay tu sebab hormon x stabil..mcm sy pun 2 mggu period delay,check upt negative jg..

Dulu kwn sy ad pnglman mcm ni. Cek sndri drumah bbrpa kli asyik negative, last2 cek d KK dah pregnant 5bln. Haha.

Saya ni period regular... Tapi entah lah Period dah delay 32hari.. Check upt sama je negative juga😅

saya delat period dah sebulan lebih baru dapat detect positif pregnant , alhamdulillah now dah 12 weeks pregnant

1y ago

kputusannya apa sis..pregnant tak sebb tgh almi🥺🥺

Sy dulu sbulan x dtg period...cek upt negative ... Buat relax je sbb tau blum ada rezeki lg..

Sis boleh dapatkan nasihat doktor. Insyallah, moga dipermudahkan sis.