Delay period

Maaf saya nak tanya , saya dah delay period 37hari .. 2minggu lepas saya nak test upt tapi negative.. sekarang saya takde pun cek lagi takut kecewa .. dekat sini saya nak tanya ada tak sapa sapa yang pernah delay period lama tapi pregnant ??

3 Balas

delay period jika kita tahu bila waktu ovulasi kita, ovulasi tu hari subur. klau kita taktau bila hari subur agak susah nak kata kita lewat period @ tidak. period akan datang hanya jika tiada proses persenyawaan pada hari subur. hormon pregnant boleh dikesan seawal 5 hari sebelum tarikh period, klau kata lewat 37 hari agak mustahil UPT masih tak dapat kesan hormon HCG. ada kemungkinan awak ada masalah hormon yg menyebabkan period awak terganggu. maybe boleh study sikit bab2 period cycle supaya tiada salah faham..

Lama juga dah tu delay period 37 hari.. Sy pun dah delay 20 hari tp upt still negatif.. X tau la nk buat mcmna.. Risau pn ada..

4y ago

Knp tk pg chek ke doc.. Sy kalau sbulan x dtg buln pon dh risau sb cek upt -v sy dh pg dh chek ke doc takut2 ade pnyakit lain je.

Maaf saya nk tnya, Puan Ain delay period 3 bulan..ada prgi cek doctor x ? doctor ckp apa ye? pregnant ke?

2y ago

Saya delay period almost 3 months dh..situasi saya skrng sma mcm Puan Ain.