34 minggu contraction kerap sngt

Kenapa bru 34 mnggu kerap contrction eakk sakittt weiii 😢

7 Balas

dah ke klinik ke ? sya contraction je trus ke emergency .. anak no 3 tulaa premature .. tu pon time tu doc suh tunggu baby pusing sbb dia breech .. mengharapkan dia x pecahkan ketuban tu . disbbkan dia x sabo nak keluar , dia pecahkan laa air ketuban tu😌maka kecoh 1 ward bersalin emergency czer 😂

2y ago

haah sblm ni normal .. ank no 3 tu laa czer , no 4 bersalin normal

sy 34minggu pun kerap contraction. contoh hari ni contraction, esok ari terus beranak. air ketuban pecah dpn pintu labour room je, sebab misi rush hantar g labour room, bukaan dh 9cm d ward. jgn dok kat rumah je, takut terneranak kat rumah

kalau sakit tu rasa makin kerap better kena cepat2 ke hospital puan takut dalam tengah puan menahan tu bukaan dah ada .. inshaallah , semoga Allah permudahkan urusan puan 🤲

2y ago

In sha allah aminn🤲🏻

sy ni hari baru 30 weeks. dah rasa sakit sengugut tpi perut tak mengeras n baby aktif. risau pula. msa prgnant ank pertama xmcm ni.

nak bersalin ni tak kira usia kandungan.klau dah ada hint kuat tu elok la p hospital

p hospital tak?

2y ago

awak kena pergi. sbb awak dh rasa contraction kerap. bahaya utk baby dlm kndungan awak. salah satu tnda bersalin contraction kerap. xperlu tunggu tanda2 lain pon awak.

🥲