angin dalam badan?

kenapa bila started pregnant, angin banyak dalam badan yer? mcm mana nak hilangkan angin ni? rasa x selesa... 😭

10 Balas

saya sentiasa masuk angin, utk kurangkan saya letak minyak yuyi , setiap hari memang minta hubby urut, jgn kne angin kipas or AC , mkn sikit tp kerap, tp semua ni utk kurang angin je, utk hilang 100% tu mcm susah sikit.. sabar ye mummy, tgh pregnant memang byk sikit yg tak kne dgn bdn ni hehe

2y ago

itu la. sy terpaksa mkn kerap tapi sikit sebab xnak angin lagi byk.. kdg rasa mcm nak pengsan klu lmbt sngt mkn 😭

kaki cepat sejuk, pakai stokin selalu. time tidur ke time jalan dlm rumah tu ke kalau sejuk pakai stokin. pastu kurangkan makan pedas2. pedas2 ni boleh buat angin juga. makan kene sikit tp kerap. kalau makan sekali byk pun jdi mcm berangin perut. makan sikit tp kerapkan makan.

2y ago

okay tq reply 🙂

Sapu minyak angin, tp jangan amik yg panas tu, kesian baby dlm perut. Boleh cuba stommy oil @ trub balm dr Tasneem naturel sbb bahan naturel. InsyaAllah selamat utk baby. Sy pun guna juga masa pregnant ni. Kentut2 je hahahah

2y ago

btw sis sapu kat mana yer?

mmg xkn hilang sampai bila2 mcm sy.Mengandung kali ke3 utk ank pertama mmg berangin je...asyik sendawa...sampai ank dh umr 9thn mmg masih ada angin tu.Bdn senang sakit kalau ade angin.

2y ago

mmg x blh nak buat apelh...Sbb ada pembawakan budak dia akn kekal sampai bila2...ada yg kne kencing manis dan drh tinggi time prgnt..tp lps bersalin hilang.

klau boleh kurangkan pakai kipas atau ekon klau tidur , sbb ibu hamil senang masuk angin

2y ago

oh ok

Mmg akan senang masuk angin sis

betul senang masuk angin. pakai stokin

2y ago

ok

Pakai stokin bila tidur

2y ago

okay

mmg senang masuk angin

2y ago

xsuka 😭

Makan asam

2y ago

ok tq