Angin dlm badan

Macam mana nk hilangkan angin dlm badan.. rasa x selesa sangat dgn mualnya lagi 🤢 saya bru 8 weeks pregnant.. #bantusharing

10 Balas

Normal tu mommy. Mcm sy dulu selalu sapu balm tp cri yg x berapa panas..sapu dekat belakang badan & blakang pinggang..dkt tapak kaki..lepastu pakai stokin..kdg2 mintak suami urut2 kan betis & tapak kaki..jangan makan lewat or skip makan..

kalau blh telan cuba mnm air suam,tea o halia,pastikan pakkai stoking dan jangan on kipas dan ac.pastikan keluar peluh.biasa sis peknen sy pon sekarang ni angin kalau lmbt makan atau salah makan terus muntah 3-4 kali 😢.

Cube hidu minyak angin, atau mkn mknn yg masam sikit atau manis utk hilangkan rase mual tu..

normal. mkn jgn lmbat. perut kosong lg buat kita mkin bnyk angin dlm perut. mkn kena jga

Sama..kadang lps mkn tu cepat je Rasa mual nya..padahal tak mkn yg angin2 pun...

salam laa, kadang2 xtahan😭

Sama laa 😭

sama 😭😭😭

sama.. 😭😭

normal