Kurang minum susu

Kenapa baby 3 bulan kurang minum susu ? Dia boleh tahan lapar sampai 8jam bila bagi susu dia tolak tolak guna lidah. Botol dah macam2 tukar dari dari pigeon wide neck, pigeon slimneck, hegen, comotomo, avent tetap dia taknak minum jugak. Susu pun dah tukar macam macam dari similac,s25,dupro,lactogen,dutch baby,bebelac tetap jugak sama. Dah seminggu dah dia kurang nak minum susu

7 Balas

xrisau ke bagi anak campur2 minum jenis susu yg berbeza? Anak ni gaya dia mmg dia akan nangis kalau dah lapar, klu x nangis dan baby masih aktif means dia x lapar lah tuu. kalau macam anak sy 3bulan5hri tiap 2 jam mesti dia akan automatik bangun untuk minta susu. Anak start begini masa masuk 2bulan hari tu, syukur sampai skg selera minum susu masih bagus. Brpa oz anak awk minum dapat tahan 8jam tu ?

8mo ago

Alamak dr pun satu.. kesian mak bapa nak keluar duit bnyk plus x baik nak ganti2 susu anak rumusan dlm susu pun x semestinya sama smua rasa pun lain2 risau je kot2 ada antara suau tu yg x sesuai dgn anak nanti.. Kesiannya minum 1oz je lepastu bertahan lapar 8jam. Cuba pujuk2 anak tu untuk minum, minum waktu tidur pun risau anak tersedak pla. Hmm semoga dipermudahkan utk awk ye, hrp anak beransur pulih seleranya..

anak sya masa 3 bulan pun sma mcm ni..jenuh pksa mnum susu..tpi 1 hari je dia x nk mnum ssu..bsoknya selera nk mnum ssu tu normal balik..

lidah dia ok tak sis? mungkin ade putih2 bekas susu atau mungkin perut dia tak selesa, mungkin burp tak lepas

8mo ago

Takde putih putih sebab saya memang bersih kan lidah dia setiap hari lepas mandi. Lepas ni saya cuba kerap sendawa kan dia

nursing strike. anak sy pernah mcmtu, kerap offer susu, sikit2 pun takpe janji dia ada minum

8mo ago

seminggu lebih jugak, tp terpulang dgn baby. ada sekejap ada lama

risau nya. ada pergi alternatif klinik or hospital yg lain x. 8j gap takut dehydrate🥺

8mo ago

Minta second opinion sis. Gi klinik lain. Kalau boleh jumpa paediatrician terus.

Sblum nie anak xde msalah mnum formula ke? try tukar puting btol ke medium flow..

8mo ago

Saya dah tukar pergi saiz M tadi sama jugak taknak minum. Pening kepala

Mungkin dia nak tumbuh gigi kot..cuba try check gusi or mulut dia

8mo ago

Doktor dah check doktor kata takde ulser. Kulat susu pun takde. Gusi pun takde yang bengkak. Doktor pun tak tahu kenapa dengan anak saya ni. Anak pertama saya dulu elok je takde pulak perangai macam ni