Anak demam lepas vaksin

Kenapa anak demam selepas vaksin, walaupun sudah memberikan ubat demam, suhu badan anak tetap naik dan turun

10 Balas

Normal tu sis. Sebab kawan2 saya kata, anak diorang demam lepas kena inject vaksin. Tu tindak balas badan Tapi Alhamdulillah, anak saya tak demam. Rasanya tak perlu risau kalau anak demam lepas vaksin. Tapi kalau sis still rasa risau, boleh ke klinik untuk nasihat / pemeriksaan doktor

Inject vaksin y ke berapa bulan ye, klu x silap mmg ada 1 injection y akn buat bby demam.. Tu normal, klu nk kepastian lg puan blh refer klinik

Tu normal, as long as baby aktif takpa. Imun badan bayi berbeza2. Mommy tak yah risau.

Normal tu sya 3 ank lepas inject mmg akan deman..dah 2,3 hari ok lah tu

Refer balik kk or doktor lain risau alergik dgn bahan2 dlm vaksin tu.

Betul refer balik klinik awak pegi tu....cmne anak dh ok?

Refer pakar, mungkin allergic ngn bahan dlm vaksin?

Kena bgtau nurse tu...call kk tanya semula

Bawa ke hospital

Normal