Demam selepas vaksin

Anak saya nak vaksin 2 bulan hujung bulan ni, ada tips tak nak bagi baby demam selepas vaksin? Maknya risau kalau demam ni 😥 atau mommies boleh share cara nak kebahkan demam baby?#bantujawab #firstmom

2 Balas

demam selepas vaksin tu bagus sebenarnya sbb itu tanda antibody anak aktif melawan. kita cuma boleh bantu untuk kurangkan panas jelah. boleh guna koolfever atau sponging kalau bawah setahun. demam selepas vaksin ni pun selalunya tak lama. melainkan demam jangkit virus

Saya lepas vaksin tu akan tidur dgn anak dlm aircond 2 malam. Siang hari pakaikan baju lubang2 mcm biasa. So far anak dah nk setahun okay je. And sekali je demam sepanjang nk setahun ni tu pun 1.5 days