Serah diri

Kena admit ward..tapi xpergi xpe ke

10 Balas

Macam ni la. kalau rasa diri tu betul, semua benda nak ambik remeh, jangan dengar cakap doktor pun, pegi hospital pun tak perlu sbb ada lagi ramai ibu2 di luar sana yg sedia commit utk mengandung & dengar cakap doktor. Anemia bukan hal remeh, lagi2 bila mengandung. Ada sebab kenapa sop doktor letak macam tu, macam2 boleh jadi. kalau apa2 jadi dkt awak atau kandungan, orang tak salahkan awak, org mesti salahkan doktor yg jaga awak sbb cuai. Kalau rasa tak sayang diri pun, sayang la kat anak dalam kandungan. Jangan pentingkan diri sendiri

12mo ago

betul, sy setuju. Dinasihatkan utk sesuatu tu pasti ada sebab. Doktor tak kan suruh suka2 utk memeriahkan hospital.

kenapa x nak puan? Kesian baby. Pergi je. Sy pun dah kene pegi serah diri 25/4 ni padahal due 10/05. Sy first time mom, better saya follow je apa doktor ckp. Sekurang-kurangnya, staf medical yg jaga kita nnti. Kalau kt rumah lagi banyak fikir dan risau. Just be positive. Pengorbanan seorang ibu dan isteri 💗.

Better pegi je sis . Anemia ni bahaya . Anemia boleh menyebabkan komplikasi seperti kelahiran pra matang, kematian bayi dalam kandungan dan kemurungan selepas kelahiran. Kesan pada bayi pula boleh menyebabkan tumbesaran yang terbantut, kerencatan perkembangan akal dan psikomotor.

Lebih baik pergi..doktor bukan saja2 sruh awak Serah dri..inshaallah xde apa yg perlu kita takutkn..Demi anak yg awak kandung..fikir tu sahaja.. semoga dipermudahkan segala urusan awak🤲🏻

sy tya je..kenapa ad yang nak marah..sbb xsemua yg admit wad tu trus bersalin kan..sy ad masalah sy sendiri sbb tu lah sy bertanya..bkn na CRI gaduh..sy tya yg berpengalaman bersalin awal...

12mo ago

Xperlu nak lynkn yg x menjawab soalan awk tu. rasa x selesa dgn jawapan yg lain boleh delete or block terus supaya x nmpk komen tu, apa2 pn awk teruskn je buat apa2 persiapan awk. Hal ni (melahirkan awl) susah nak diduga jg, dia dtg kdg kita pn x sangka. Boleh search post ibu lain psl pnglaman bersalin awl dlm apps ni pasti bnyk dan pasti lebih membantu. semoga dipermudahkan semuanya.

ye..sape ada pengalaman..ape yang kena sediakan sebelum msuk wad tu..kena bawak apa

12mo ago

Kau nak sentap kenapa, tak salah pun orang tanya. Mungkin dia first time, kadang ikut google pun brg jdi so tnya yg berpengelaman benda apa penting kena bawak. Mcm lah dia tu bagus sangat.

kena admit sebab apa ye , serah diri untuk bersalin ke ..

Awak kena serah diri sebab apa?

1y ago

Maaf ya, bukan nak takutkan awak. Awak mesti tahu kandungan awak berisiko kan. Sayangi anak anda.

Hm beranak sdri lh sis

kne pegi jgk