admited awal dari due

normal ka GDM kna serah diri awal dari due?? doc cakap kena admit awal cz gdm ?? hujung bulan ni kna serah diri huhuhuuuuuu

21 Balas

Sy anak kedua gdm on insulin. Mmg 38w dia suruh serah diri. 15/9 sy dah check in hosp. Esok paginya dlm jam 6am dia masukkn ubat. Alhamdulillah.. sakit xlame dalam 10am lebih sy bersalin. 16hb ni genap la baby sy 9bulan. Sy harap urusan awak dipermudahkan. Awak jangan risau. Fikir yg baik² shj. Nasihat sy awak banyakkan berjalan. Sentiasa aktif (tp kena berhati² jugak) supaya mudah awak nk bersalin. Semoga awak dan baby sihat🤗💐

3y ago

kuning dia xlama pun. mgkin sbb duduk bawah lampu biru tu kot. sy sntiase on kan. nk susu atau tukar pamper baru sy stop kn.

Saya pun GDM jugak sis. Doc mmg cakap 38w kena bersalin.. sebab takut baby besar.. kalau tak bersalin time 38w die akan induce dlu.. doc akan bg tarikh bila nak bersalin. Masa anak first overdue. Doc bg tarikh bila kene masuk ward.. tp tak sempat nak induce dah sakit.

4y ago

aahhh doc pun ckp cm tu x bleh lbh 38 weeks so skrg tnggu date ja admit hopefully jgn la induced kn .. tp belon tu doc ckp kna msuk tuk bersalin 😩😩😩

sy due date 3hb 7 ni ..tp doc cakap 2hb xbersalin lg terus pg hosp induce ,if 3hb pun still tak bersalin so mmg kn czer lah.. sy gdm on diet mmg xdisugest overdue.. tp ikut sejarah pregnant sblm ni sy bersalin awal. dan ni first time sy pregnant kena gdm

4y ago

ye mmg sakit kalau czer.. sy dah penah rasa ms bersalin anak pertama twins

Mmg gdm kene serah diri awal, kene induce tp bukan semestinya kene czer. InshaAllah boleh je lahir normal. Benefit sbb kita tau bila akan bersalin, risau juga nk tggu tanda2 bersalin tu dtg sndiri.,esp bsalin sulung mcm sy.

4y ago

sma sis baby first.. czer tu options if induced x berkesan doc kata hrp² sy dpt rezeki salin normal 🙏

Saya pn GDM..on insulin..dua kali mengandung..dua2 kena on insulin..kena bersalin 37minggu..yg kedua ni due 24 Jun ni..tp dh selamat melahirkan 4 Jun haritu..apa pun, moga dipermudahkan segala urusan sis..selamat ibu n baby ..

4y ago

Ehh sma laa tarikh kita bersalin..tuhan ja tau sakitnya beranak kena lg bby first huuu taubat trauma ingt..ank masuk lampu lg bgi kurang kuning kesian tgk bila kna ambl drh dkt tgn😭😭😭

Doktor kat tempat saya pun cakap cam tu..kalau nak dekat due tp masih belum bersalin..memang kena admit wad..biasanya kena induce utk baby keluar...saya pun gdm on diet..doktor memang dah bg tau awal2 hu..hu..

4y ago

Memang sakit sis..saya dah pernah rasa..sakitnya lebih dr sakit normal bersalin

Normal sis.. Biasa yg de gdm mmg bersalin awal.. Sama ada 2 mnggu awal or seminggu awal.. Klu cucuk insulin lg awal mcm sy ank first dulu cucuk insulin 37w dh kna induce

4y ago

Yup Stella mybe tngok bacaan kot.. Ank no 3 ni sy gdm on diet je pun dokter bg tau bersalin 38w or 39w week mcm tu😊

sy pown gdm jgk..skrg dh 38w1hri..tgh tgu tnda2 nk bsalin jer ni..tkut pown ada..klau tkde tnda sblom 25/6 ni kna serah dri la..semoga kita dipermudahkan yer..aminn

4y ago

Smoga urusan dpermudahkn.. Aamiin.

Salam.. nak tny juga.. betul juga ke klau dh Ade GDM Kita kne Czer, Tak boleh salin normal.. org opis sy semua cakap mcm tu.. kne czee 🥺🥺

4y ago

xla depends on apa doc ckp if baby besar antara czer or normal induced for mother of gdm

Saya pon same ade gdm on insulin dh 2 mggu...dktor x bg lbih 36 mggu...tp wktu saya lama lg...dlm 14 mggu lg..tp tkt juga..