Adakah anda membawa bayi anda keluar sebaik sahaja selepas pantang?

Voice your Opinion
Ya
Jarang
Tidak

1948 respon

10 Balas

tidak..anak sy lahir pramatang..doc kata sebaiknya berpantang setahun dr bwk ke public sbb ank lahir pramatang ni antibodi dia xbrp nk kuat tkut nnti kena jangkitan paru2.. jd kalau kluar pn hanya pergi klnik tuk chckup bulanan dan amik suntikan wajib je..lepas tu kami byk abis ms bersm dkt rumah... bila dia dh umur setahun br je rs eh dh setahun blh la bwk g bercuti jnjln dkt mall n public..tgk2 negara kita alami covid kena pkp pulak... jd smbung lg duk rumah ketika itu..hehe...😂✌🏻

2y ago

terima kasihhh yaaa

Keluar pun pergi klinik sahaja, lagipun masa lahir tengah pkp lagi susah nak bawa anak keluar. Setakat depan rumah tu adalah

Sy bawa kluar sbb tiap2 minggu check up dkt klinik. Fuhh

bawak gi klinik dgn bwk balik rumah mak n mertua je

dlm pantang pun bwa ank kluar sbb ade urusan 🤭

lepas habis Pantang terus pergi Jalan

pergi klinik je

Jarang

Done

no