Wahai ibu ibu

kebiasaannya bulan keberapa mula untuk sediakan barang2 baby...sy 22 weeks 5 bulan....

2 Balas

Sy mula shopping barang baby bila kandungan dah masuk 5 bulan. Sy bukan jenis beli barang sekaligus. Sy buat list ikut barang apa yg perlu beli dulu dan bila nak beli. Ikut bajet. Beli sikit2 supaya kita tau kalau ada apa2 barang yg tak cukup lagi. Bila buat list, kita akan nampak apa barang keperluan baby yg perlu beli dulu dan yg boleh beli kemudian. Stroller dan car seat sy beli lepas baby dah nak masuk 3 bulan. Apa2 mainan baby contoh macam gym mat, sy beli lepas baby dah lahir

Sy dah siap add to cart seawal 16 minggu, mula membeli bila dah masuk 24 minggu tak silap. Skrg 31 minggu dah siap dah semua barang yg perlu ada sebelum baby lahir. Stroller, baby cot (sbb katil queen dan suami tidur buas, tk percaya nk tidur sekatil dgn baby takut dihempap), mainan baby mcm gym mat etc sy akan beli dlm tempoh berpantang.