Exercise during pregnancy

Kebanyakan exercise adalah selamat untuk dilakukan semasa mengandung..Bagi yg x pasti, jangan ambil risiko semasa trimester pertama. Jika ingin bersenam, pastikan ia dilakukan dengan berhati2 dan tidak overdo. Kalau ikut kajian, paling selamat adalah berenang, brisk walking, indoor stationary cycling, step atau elliptical machines, dan low-impact aerobics (boleh rujuk utube dan cari video mengikut kesesuaian trimester)...untuk saya, saya amalkan brisk walking..(since PKP saya buat semua ni dlm rumah)..moga bermanfaat untuk ibu2

Exercise during pregnancy
1 Balas

saya jalan slow 2min kat tretmil pinggang rasa tajam da 😂 xmampu exercise sangat.