Exercise/bersenam trimester ketiga

Exercise / bersenam boleh start berapa minggu buat untuk cepatkan bukaan/ mudahkan bersalin nanti? exercise apa je ye boleh dibuat? Mommies2 tolong share sikit tq.

2 Balas

Bila bila dah boleh start. Tiada specific weeks 😊 Bezanya intensity routine je. Awak boleh search video kat YouTube untuk exercise in pregnancy. Kalau saya, saya cuma buat light exercise je macam brisk walk dengan naik turun tangga. Plus saya bekerja naik public transport. Hari2 berjalan. Hehe

Jalan, brisk walking, squat, jalan itik, guna gym ball tu.