Dengan keadaan semasa, adakah anda rasakan sesuai untuk menambah ahli keluarga?
Voice your Opinion
Ya
Tidak, (komen kenapa)

1656 respon

69 Balas

dulu rancangan 2020 nak ade baby baru tapi xde rezeki pregnant lagi.. tapi pk balik Alhamdulilah sbb pkp kewangan pon x stabil.. pertengahan tahun 2020 Alhamdulilah pkp makin pulih kewangan pon makin stabil so sambung balik rancang untuk next baby... Alhamdulillah pregnant awal bulan 9 2020 and husband pon dapat kerja baru.. tak sangka awal tahun 2021 pkp 2.0 kembali and husband pulak kene buang kerja sbb amik cuti hantar adik ipar nikah at perak.. mungkin zuriat ni mendatangkan rezeki y melimpah ruah untuk keluarga kecil kami... and doa kan sy terus kuat untuk terus berkerja and kuat untuk pakai PPE untuk buat swap test..

3y ago

Sama2. Allahumma Aamiin 🤲🏻💕

anak 1st da 7 tahun, alhamdulillah baru la lekat.. kite hnye mampu merancang je.. sebenarnye dr anak 1st 2 tahun lebih da plan nak tmbh lg, tp xde rezeki sampai la skrg baru ade.. tiap bulan berdebar nak tunggu period dtg ke x.. tp baby Ni muncul time sy da xmengharap.. sbb sy takut kecewa bile berharap lebih, tp bile muncul sy happy xterkata.. rase mcm dpt anak 1st pulak.. ngn brg baby semua da xde, tp alhamdulillah ramai kawan², adik beradik, ipor² yg da bgtau nak bg ape..

Walau kedua anak saya lahirkan berjantina perempuan, saya tidak terfikir untuk mendapatkan zuriat lagi. Jika akan datang Allah berikan rezeki, saya terima ketentuan Allah akan tetapi untuk saya sendiri merancangnya memang tidak kerana bagi saya yang utama ialah kasih sayang kemudian baru kewangan.

nk tmbh baby bukan sbb x mampu dari segi kewangan, sbb rezeki Allah dh tentukan. tp x nk tambah baby dulu sbb xde nk tolong jaga. kalo kita sorang je (ibu) btungkus lumus, penat sgt. kalo suami jenis ringan tulang xpe, xde masalah nak tambah. ni jenis yg selfish. baik x payah

Untuk diri saya sekeluarga, tidak. Sebab masih merancang. Anak baru umur 1 tahun 3 bulan. Saya tak rasa covid penyebab utama untuk saya tak tambah bilangan ahli keluarga, cuma kebetulan 2020 dan 2021 ni dunia dilanda covid #TAPsupermoms #TAPactiveusers

sblm ni..mmg niat nak tambah..tpi keadaan skg..sgt² tak selamat..lagi² kalau ibu mengandung..lagi² bila dpt berita bby adik sy yg berusia 5bulan positif c19...😓niat pun terkubur...tgu la keadaan selamat..

For the time being mmg tak terpikir nak tambah lagi sbb baru je habis tempoh pantang bersalin anak kedua..insyaAllah kalau ada rezeki mengandung lagi,lepas baby dh tiga ke empat tahun baru nak pikir..

maslah dri segi kewangn,pekrjaan dan byk lagy di sbb kn pandemik yg berlaku skrng.. jikalau di berikn rezeki terima seadanya

keadaan sekarang sukar untuk mendapatkan pertolongan jika bersalin.suami tidak dibenarkan menemani isteri ketika bersalin

Keadaan ekonomi keluarga semasa belum cukup meyakinkan untuk tambah adik. Lgpon kakak baru 4 bulan.. Haha