MORNING SICKNESS 😟😥😭😢😣

Kawan2...mcm mane nk overcome morning sickness ni? sampai stress dibuatnye. kadang2 nangis sendiri.. tak semua preggy mother, mintak cmni kann.. tertekan saya. saya makan untuk muntah. terpaksa makan untuk baby... 😢 walaupun tak boleh nak makan, kena makan jugak 😥 asal makan je muntah.. 😢 tak boleh tengok ayam dgn ikan, mesti muntah2. makan yg tak ade ayam gn ikan. paksaa jee tekak ni. tapi muntah jugakk.. dah mcm ape. lemauuu je, tak bersemangat. 😢 mcm mane ye nak hilang morning sickness ni,? takut baby tak dpt zat yg cukup, dgn keadaan sye cmni. 😥😢😟😭😭😭😭😭

14 Balas

Sabar sis..macam saya juga..makan apa aje muntah..baru makan 2 3 suap dah muntah..sampai 25 minggu muntah2..saya siap mengadu kat misi kat doktor..tanya ada ubat tahan muntah tak..diorg cuma kata..bersabarlah kalau muntah2 takde ubatnya..apa yang saya buat..saya akan makan kerap..sekerap yang boleh..tapi dalam kuantiti sikit..saya lebih kan buah2an..kadang2 saya buat bubur nasi bila dah lapar sgt..nak tak nak..kita kena juga makan..paksa aje makan..sentiasa positif..