Umur berapa anda pakaikan Si Manja anda kasut?

Voice your Opinion
6 bulan - 11 bulan
1 tahun dan ke atas

299 respon

6 Balas

4months. as perhiasan gitu. Sebab kaki dia da debab. Pipi badan dia pun dah mcm budak 6m 7m. 2m dah muat pakai baju 6m. 4m baju2 6m-12m dah ketat 🤣 Dari dlm perut sampai lahir mmg membesar dgn jayanya. Tp Alhamdulillah berat just nice tak obese pun. Cuma tuu laa bila tgk pipi pau sungguh, tangan kaki pun berketak2. Semua jumpa dok geram nak makan pipi dia. Haa tuu laa org terkejut bila mak kau ckp scan dlm perut 33w dah 2.7kg. Dorang belum tengok lagi skrg dpn2 mcm mana. Paed pun sibuk nak merasa dukung dia sbb semangat sgt. My baby girl yg sado 🤣

2mo ago

Saya owner comment ni. saya mcm sis @nurhanis juga fully bf. Samaaa lah anak kita bambam cuma anak saya baby girl. Saya always make sure anak saya cukup susu & cukup tidur. 4months dah 7kg 😂 Kalau g clinic nurse & doctor mesti tegur budak montel. G mana2 saja mmg semua dok nk cubit pipi dia. saya makan makanan berkhasiat sungguh mcm buah2 vit c & sayur. Mmg nampak susu saya kalau pump tu lemak2 kuning. Dan make sure baby minum dpt hindmilk, bukan foremilk semata.

Setahun lebih, ank da boleh menapak dah boleh berjalan baru kita pakaikan kasut. Sebelum ni pakai stokin je.

Setahun lebih. Bila anak dah berjalan

Bila anak dah stabil berjalan

xberapa ingat

6m