Apa anda lakukan jika dapat tahu pasangan curang?
Voice your Opinion
Minta cerai
Minta dia insaf dan tak mengulangi perbuatannya
Diam saja

6849 respon

43 Balas

Pasangan curang, siasat dulu, tanya pada org yg betul apa nak buat, slow talk with deeper conversation kot ada kekurangan yg boleh sama2 baiki, tegur dia dan bagi amaran. kalau tak jalan, baru minta nasihat pandangan family dia dan org yg menemani dia masa merisik kita tu utk menegur dia. kalau tak jln jugak, report ke pjbt agama. Haha. Dia nak berubah atau tak , bukan keputusan kita. Kita pandai2 lah berdoa, buat baik dan kawal emosi dlm menghadapi situasi tu. Mudah-mudahan Allah lindungi kita, pasangan kita, org lain drpd kecurangan. AAMIINN

Kalau jd, tgok je dulu..kalau ngaku tnya apasal nk plih curang..sbb mungkin ada salah dari diri sndri.. Kalau xngku buat twist sikit hint2 tgk mggelabah ke tak..pstu try buat sometin yg dia rsa ptutnya kita as istri xboleh buat kt dia. Jgn senang pilih cerai. Jd mcm org dulu2, rosak baiki, bukan rosak trus beli baru. Jntn ni kalau strt agkt tgn kaki hntak kau bru fkir cerai. Lain2 mgkn ade cra ko nak solve

Setiap manusia berbeza dn psti akn ada yg buat kslapan xkira lelaki or prmpn..tp klau kita rsa hbungan tuh mc ble d slmatkn dn psngan pn btul2 nk brbh bg mereka peluang.. Doa bnyk2 smoga tuhan permudhkn in shaa allah..maafkan dn redho..apa pn jgn buat kptusan tme marah dn sblum buat kputusan bwa bncang fkir dlu apa yg trbaik utk ank2 dn diri sndri... #bljarDariPengalaman

Tengok keadaan Klu dia msi truskn. Minta cerai je. Tpi klu dia masih nk dekat kita.. Dan klu btl dia syg kita.buktkan yg perbuatan dia tu salah dan tkkan mengulangi lgi prbuatan yg salah.dan yakin kn kita betapa dia syg kita dan dia rasa mnyasal dngn prbuatn nya itu.. Memaafkn bukan semudah itu,ambl msa yg pnjng

Entah laa.. aku bab gini fobia rasa.. tergiang rasa sakit dicurangi masa bertunang dlu.. Allahu.. alhamdulillah Allah jauhkn aku dr dia.. dan bertemu suami yg memahami.. tp dia mgubah aku menjadi sorg wanita yg sensitif.. rasa sakit tuh masih terasa biar bthun2 blalu..

Instinct isteri kuat. Tak taw lah. Doa bnyak2 lah dia tak buat semua tu. Kalau kali kedua buat maksudnya memang dah jadi lain la jwabnya. Tak berubah juga maksud nya kena berpisah lah kot. #TAPactiveusers #TAPsupermoms

Awal² boleh lagi nangis n tahan.. but bile preg ni xboleh kawal perasaan dah.. terus mintak cerai even kesalahan dia tak besar mana pun berbanding yang sebelumnya.. hurmm..

Salah lain takpe. Tapi kalau salah sebab curang memang bye2 jelah. Kalau betul sayangkan isteri/suami, kita takkan cari orang lain dah.

Menangis....dan cari puncanya..apa2 pun keputusan yg akan dbuat anak dulu dfikir..tapi kalau tidak boleh sudah dpertahankan.. BERPISAH D SINI...