Denyutan Jantung Bayi Lemah

Hi... Kandungan sy skrng dlm 28weeks. Smlm buat growth scan, tetiba dpt detect denyutan jantung bayi lemah dlm 100++ shja, sdgkn selama ni checkup normal je. Tu pun doktor check lps sy mngadu sjk 2mggu terakhir ni sy rasakan baby mcm kurang aktif bergerak. Jdi klinik terus bg sy surat utk refer ke hospital. Buat further check up di hspital, Alhamdulillah keadaan bayi, jantung, size, uri, air ketuban smua normal. Rasa lega sket bila dgr... Sbb sy tau slama pregnancy tkde mslh pun kcuali sy ada GDM on diet. Blh share tk apa2 sbb @ punca yg mnyebabkan denyutan nadi lemah & baby kurang aktif dlm perut. Nk tye doktor sbb apa denyutan lemah takot plak sbb mse kat hspital doktor dah terangkn everything is normal... Nk monitor & check jantung bayi, kandungan msh awal. Doktor cma sruh dtg lagi sbulan utk follow-up je... Tlg sy share tips or info pls...

1 Balas

Hi mommy. Sy pernah jd mcm ni, sama juga kena refer hospital. Tp bila scan di hkl, baby ok. Sebab jantung lemah ms pagi tu sbb sy tak mkn..

5y ago

Owh sbb faktor pemakanan kte juga ye. Sy plk kbetulan mse buat scan tu time maghrib...