tanya jee

Kandungan sy dh msuk 7bulan dan skrg sy byk rasa baby brgerak sebelh kanan shj..sblh kiri mcm kosong..suami pun pegang perutnya keras belah kanan je...usap2 perut minta baby tukar kdudukan tpi msih kat kanan..bby mmg aktif je..ade ibu2 pernah alami x?

25 Balas

Baby sy pun suka baring sebelah kanan sj..sebelah kiri kosong 😅😅...ada sekli ni masa di wad penilaian..nurse pegang dan ckp entah entah anak awak ni cacat kot...amboii celuparnya mulut dia 😤😤...lahir alhamdullilah normal juga...

aah,sy drpd mula2 rasa dia gerak lg mmg dia duk belah kanan..smpai skrg dh msuk 37w,mmg kt belah kanan tu la dia dduk 😂 xde mslh pon sis rasanya asalkan dia aktif..hee btw,sy scan 4x doc ckp baby boy..hehe

Ada🙋. Tapi sebelum ni bby saya songsang sebelum dia kerap grk belah knn. time tu konfius tu kaki ke kepala. Bila da scan tgk bby dah pusing ke bwh. So yg selalu gerak kt kanan tu mybe lutut or kaki dia.

Sy plak bby aktif sblah kiri.smpai skrg masih aktif sblah kiri.Doktor ckp bby Boy..❤️klau baring sebelah kanan mmg nampak sgt BntUk bby😂 yalaa..bdan mmy yg tngah preggy ni saiz s..😅

Biasa org kata klu baby asyik duduk sblh Kanan tu tnd nya baby girl....sama mcm Saya ,wlupun mgiring blh Kiri ttp juga rasa baby mgeras belah Kanan...tapi dh scan mmg girl .🤭

Sy sma mcm sis.. kndungan dah 7bulan.. mmg AKAN rasa kosong sblah kiri. Hihi.. pastu mmg aktif bgerak. Kadang tu terasa gak dia mcm mau bpusing2 huhu

Sma laa sis baby dlam perut slalu bergerak sbelah kanan jak... dahh checkup dr kata baby oke jak, kepalaa punn dah trunn ke bawahh..

sy pon bru masuk 7bulan..bby sy pon asik seblh kanan gak..kiri kosong..kdng2 bila baring berbonjol ke belah kanan..😂

Sama lah saya , belah kanan je dia gerak . Aktif pulak tu 😂 kadang saya tepuk , lagi makin kuat dia bergerak🤣

Saya baby banyk gerak belah kanan jugk 😂 aktif plk tu. Lps tu baba dia blh ckp kt baby kick mama kuat2 😅