Bayi Kembung Perut

Mcm mna ye nk buat klu baby kembung perut ? Baby kerap sgt kne kembung perut . Dh urut2 perut pn x berkesan juga . Ada cara lain x ?

5 Balas

lepas mandi tuam perut..belakang pinggang..tapak kaki.lepas tu sapu krim or minyak telon pd perut..blakang pinggang..tapak kaki..labu betis.lepas mnyusu birp kan bb n cara penyusuan pn kena betul supaya angin x masuk masa hisap..klau bf puting kena dakap betul dlm mulut bb jgn bg ruang.klau fm plak better jgn goncangkan botol susu tp kacau..sbb xnk bg buih2 pd susu y mngandungi udara.

2y ago

Betul.. cara ni memg doktor suggestkan

pemakanan ibu pon kena jaga rasanya. saya pakai baby oil amway. so far alhamdulillah. baby dah sebulan lebih. setiap kali mandi letak kat belakang badan, depan dan tapak kaki

Ibu perlu jaga pemakanan dan cara bancuh susu dan goncang susu baby tu pun ada caranya. Kalau cara salah, boleh menyebabkan kembung perut bayi juga.

goreng pasir...lampik ngan kain tungku ngan pasir atas perut ngan belakang tu...

Mungkin x sesuai minyak telon yg sedia ada sis. Cuba tukar brand lain.