Baby'll Coming soon💜

kandungan saya masuk 36week 4hari. sudah 9 bulan. agak2 boleh keluar awal kah baby?#firstmom

16 Balas

Banyakkan berborak dgn baby, pujuk baby. Dlm masa yg sama, banyakkan buat senaman yg boleh bantu utk bukaan serviks. Kerap bersama dgn suami pun boleh cepatkan bersalin. Anak first sy lahir 37w 3d. Pecah ketuban. Anak 2nd lahir 36w 1d seminggu sebelum raya hari tu. Bersama dgn suami pukul 10pm, tgh mlm tiba2 start contraction. Sampai hospital 3am, dah bukak 2cm. The next day Pukul 8am lebih dah bersalin. Condition baby everything ok, berat pun ok so doc pantau sehari je then discharged. X kena masuk NICU pun sebab x cukup bulan

Depends lifestyle and kondisi bayi. Saya bukan jenis buat senaman tapi sebab saya jenis banyak berjalan. Masa mengandung 20-30 weeks saya hari2 berjalan kaki average 7k steps sehari. Hujung2 tu seminggu dua kali bersama suami. 37w 4d saya bersalin.

Jarang 1st mom lahirkan anak dalam 36 Week, tapi bergantung juga kekuatan dan aktiviti ibu seharian. Tapi kalau bersalin dalam minggu 36 pun xde masalah kira cukup bulan, harap baby berat cukup.

11mo ago

Sy ank sulong lahir 37w 1d...tiba2 je pecah ketuban waktu tgh tido. Ank kedua lewat pulak pada 39w..skrg tgh tunggu due ank ketiga lg 29hari hehe

first mom, bersalin dec tahun lepas masa baby 36minggu 4 hari. Alhamdulillah baby sihat, saja nak keluar awal doc ckp 😂 berat masa scan sehari sebelum 2.8kg, berat sbnar masa lahir 3.2kg

sy first mom bersalin 36minggu 3 hari..masih dalam pantang bru 2minggu heheh bersalin 22/5 kalau ikut kan due date 16/6 bby nk keluar awal tapi pramatang

Sy bersalin czer 36week 1day.air ketuban kurg. Tgk kondisi Ibu & bby la.. Moga dprmudhkn urusan bersalin mommies semua ye. Jnji berat bby lbh 2kg.

Sy doakan semoga awk melahirkan baby cukup² waktunya. Awk dan baby sihat² sahaja. Semoga y baik² saja utk awak dan baby. aamiin

sy pun 40minggu3hari bby tk kua2 lg sis . first mom jugak ni . hahaha 8/6 ni kne serah diri . lg 3hari je .

Kalau 36weeks prem.. seeloknye 37 keatas sis.. sy doakan moge kandungan sis sihat and dipermudhkan urusan bersalin

Tak pasti. Boleh mula buat senaman untuk percepatkan bukaan. Saya first time mom bersalin 37 weeks