Baby'll Coming soon💜

kandungan saya masuk 36week 4hari. sudah 9 bulan. agak2 boleh keluar awal kah baby?#firstmom

16 Balas

Banyakkan berborak dgn baby, pujuk baby. Dlm masa yg sama, banyakkan buat senaman yg boleh bantu utk bukaan serviks. Kerap bersama dgn suami pun boleh cepatkan bersalin. Anak first sy lahir 37w 3d. Pecah ketuban. Anak 2nd lahir 36w 1d seminggu sebelum raya hari tu. Bersama dgn suami pukul 10pm, tgh mlm tiba2 start contraction. Sampai hospital 3am, dah bukak 2cm. The next day Pukul 8am lebih dah bersalin. Condition baby everything ok, berat pun ok so doc pantau sehari je then discharged. X kena masuk NICU pun sebab x cukup bulan