NAK Tanya

Kandungan saya dah masuk 4 bulan .. tapi x nampak lagi besar dia .. sebab selalu tengok orang 3 bulan pun dah nampak .. kenapa ye ke sebab faktor kurus dan tinggi ?

48 Balas

Best apa.. X nampk perut.. Sy suka kalo orang x perasaan sy mengadung.. Yg perasaan husband jew.. Jiran pun x perasaan perut.. Thu thu nk bersalin dh.. Balik rumah dari wad bawak baby time tu jiran tnye bila la ko mengandung ya.. Padahal ptg ptg elok jew bersembang..

Sy ngndung 5bln bru npk bby bump.. Sy agy lahh kurus berat bru 44kg tinggi 157. Sy agy suka perut xbpe npk xperlu bli bju yg besar pkai yg de je yg pnting bby sht... Buat pe nk risau.. Xsemestinye perut kcik too bby at dlm xsht.. Yg penting doa yg baik2...

Sy pun 4bulan lebih dh.. Kalau tak kerana badan berisi sikit, org pun xtau pregnant 🤣 sbb mmg xnmpk.. Lg2 sy jenis xpakai baju ketat badan.. Husband pun siap suruh jd model pusing kiri lah kanan lah.. Last2 dia tanya, ni ada baby ka makanan? 🤣

Depend pd individu sis. Sy pun agk kurus n tinggi ms 7 bulan org x tahu pun sy pregnant.. Lagi2 kalo sy pkai jubah. X nmpk perut sgt. So kalo dh pergi checkup doktor then dia kte xde ape2 problem don't worry k sis inshaallah smuanya ok😉

Tubuh and genetic setiap insan mmg berlainan. Ada kandungan yg amat ketara, ada juga yg mengambil masa utk timbul. Cuba kakak ukur perkembangan dari minggu ke minggu dan post di sini 🙂

Bru nk tya soalan yg sma .. Sya pon 4bln. Perot kecil . N sya pon tggi .. Berat dlm 59 kg gituu .. Ank first dlu pon kcil juga. Prot 6bln lbih bru npk bulat comel gituu

Normal je..sm mcm sy,org kata perut kecik..tp bt detail scan hrtu,doc kata baby ok..takde mslh..berat semua ok..percaya ckp doc dr org..tu lg penting...

Normal tu..sy walaupon tubuh sederhana 4 bln masih tk nmpk lg..skg dh masuk 6 bln baru la nmpk baby bump..baru la org perasan yg sy ni pregnan..😜😜

5y ago

🥰🥰

Normal ja tu,asal baby sihat,syukurla..perut semua org kadang x sama..ada yg 3,4 bulan da nmpk bby bump tu..ada yg 7 bulan belum nmpk sngt.

Ye..kurus dan tinggi juga penyebab kandungan tak nampak besar.. Saya dulu kandungan dah 6 bulan baby bump tak berapa nampak lagi..