Pregnancy

Haii. Saya nak tanya. Selalu dalam week berapa dah boleh nampak kantung ye? Sebab saya dua kali scan tvs tapi takde nampak apa2. Doc takut pregnant luar rahim.

2 Balas

Biasanya 9 week atau 10 week ke atas dah nampak kantung janin n heart beat. But ikut orang juga sis, kalau tak pun sis try pergi klinik lain. Kadang2 masalah ultrasound klinik. Jangan down okey. Cari alternative lain. Fikir positive. Insyaallah kandungan sis baik baik saja. Amin.

3y ago

Ohh. Okay2. Sebab risau tak nampak kantung or apa2 lagi sampai kena amek darah sebab doc takut pregnant luar rahim. Next week kena repeat scan and amek darah lagi untuk compare hcg dalam darah. Doakan saya ye. Thank you sis.

sllunya 5 weeks pun dah nampak kantung. kalau ada spotting or bleeding or cramp sgt better pergi hospital. sy dlu pun ectopic. mmg scan xnampak apa tp hormon hcg dlm darah tinggi. doc terus tahan wad

3y ago

aah ade bleeding mcm kluar darah fresh blood. then perut cramp mcm period tp lg sakit