Mual Dan Muntah

Kandungan Saya Dah 12 Minggu 3 Hari..tpi Saya Maseh Rasa Mual2 Dan Muntah Kurang Selera Makan..bilakah Rasa Ini Akan Berakhir Atau Adakah Kekal Sampai Melahirkan Nnti Ke?

9 Balas

Sy dah msuk 4bln pregnant , mabuk tak hlg lg ☹ . Mlm dlm pkul 10pm ke atas baru rasa mual n loya tu tak ada klu siang mmg non stop . Smoga mabuk kite cpt cpt hlg ye wak , aamiin .

4y ago

Aminn mudahan insyaAllah..

Uhuks☹️ sayaaaaa dari awal preggy sekejap ok sekejap tak .. Harini 13w4d hilang selere , tak kisah muntah tu .. bagi lega , yang saya stress bila mkn , dia mual loya tp xnk muntah😭

4y ago

Aamin hehehe

Kalau macam sy. Selepas 4 bulan 10 hari roh sudah ditiupkan pada bayi tu. Muntah2 sy dah tiada 😊 maknanya diawal trimister yg ke 2 la 😀

4y ago

Alhmdulillah...mudhan tak lme jugak mabuk2 ni...

Itu hormon masing2 sis. Ade yang sampai nak bersalin masih ada simptom mual pening. Jaga diri ambil makanan berkhasiat. Take care sis

4y ago

Harap tak lame rase cmni...tq

Tngok org jgk ad yg skjap ad yg smpai nk bersalin alahan so far saya smpai 5 bulan je alahan muntah2 lpas 5 bulan hlang

4y ago

Alhmdulillah..mudahan tak lme jgak alahan ni.

Saya dulu masuk 5bulan baru ada selera makan.. sama la.. kerap mual. Tak boleh nak makan sangat. Kalau makan mesti muntah2.

4y ago

Ye ke..tu la sye alami sekrang..harap tak lme..

Kadng sampai last trimester masih ade alahan.. mcm saya smpai 2nd trimester alhan

4y ago

Ye ke..harap tak lame..

Skg sy pun turun berat badan smpi nurse tegur hmmmm dh mkn vitamin dh

4y ago

Ya sis pahit ja mulut mw mkn apa pun x tw hrp2 nnti masuk 4 atau 5 bulan selera dtg balik

Depends sis. Mintak2 tak smpai bersalin la ye.

4y ago

Be strong mummy 💪