Feeling confused.

Kandungan saya baru berusia 9 minggu 3 hari.. Adakah saya dah boleh rasa pergerakkan dia? Sebab pagi tadi sebelum subuh, saya terjaga dan tangan terletak di bahagian rahim.. memang kebiasaan saya tidur macam tu.. tiba2 saya rasa 2x seperti tendangan.. atau hanya lah perasaan saya. ?

17 Balas

Mula bby gerak lm perot xde la kuat smpai bleh rse bby tendang sis😂😂.. Kte akn confiuse cm rse angin..geli2 skett cmtu.. Tp klaw 9w tu awl sgt... 12w pn die dh gerak skett..cuma kte ssh dn xblg nk rse jer lg..sbb kecik sgt lg...

Awal sangat lagi tu sis. Biasanya 18w keatas baru dapat rasa. Tu pon rasa macam angin halus² je. Sy 25w keatas baru dapat rasa baby betul² aktif

angin tu sis, sy 7week selalu rase mcm tu. tp tk pikir pun baby tendang sbb tau die kecik sgt lg kt dlm tu. kaki pun baru nk tumbuh hihih 😁

Bnykkan membace yee.. Tgk gmbr klu 9weeks tu janin baru jadi ape.. 🤣 Jgn mlas bace k

Sis, selalu nya awal pregnancy belum boleh rasa baby kicking. Mungkin angin tu sis.

Hahahaha oleh kerana ramai kata angin.. maka angin la tu kot.. thanks smua

Pergerakan leh rasa start 4bulan ke atas shj .. 9minggu msih awl lg sis .

awal lg sbnr nye frst quieckening mase usia kndung 18 mgu...

4y ago

Ya...kan? Geli² manja mcm tu la pergerakan dia. Mcm sy skrg☺

Awal lg tu. Biase yg slow bleh rase 18w kalau bkn anak 1st.

20w bru rase baby kick.. Tu pun halus je.. 😅