Kebas tangan

Sy dah 33w6d tangan kanan rasa kebas² Jew..😞ganggu tidur sy bila tangan mula kebas².. memang macam tu ka..#risau_sangat

11 Balas

saya alami nya jugak dan dr advise untuk keep on minum susu makan makanan sihat and kalau boleh kurangkan aktiviti yg melibatkan pergerakkan tangan yg terlampau sebab kita nak kurangkan tekanan pada bhgian tersebut .

eh sama, start 32w tangan selalu tiba-tiba akan kebas. and kaki cramp time tidur. skrng dh 34weeks and masih jadi mcm tu. semalam bagitau doktor, dia tambah calcium intake from 1 to 2 pills per day.

Sy pernah kena masa 1trimester, masuk second trimester pernah kena sekali je, sampai sy minta mak tolong urutkan tak hilang 🥴 skrg third trimester dh tak pernah kena dh.

saya pon..jumpa dr, dr sruh ambil vit calcium n amik susu fresh milk..uht pon boleh tp amik yg low fat..so far masih ad kebas2 tp dh berkurang..dh x ganggu tido sngt

sy plak mudah kebas lengan n kaki. cuma sy perasan dia jadi bahagian kanan je mostly. Ni normal ke atau sebab gdm?

ya tu namanya simptom karpal tunnel. biasa bg ibu2 mgandung. mkn kalsium utk kurgkan simptom tu

sy pun sama tp dkt peha klu sy bdiri lama nak msak mmg akn kebas

Saya pon mcm tu, terjaga dari tido sebab tangan kebas.

saya pun ... tak rasa pape.. kebas 24jam

carpal tunnel syndrome