Air Kelapa

Kandungan masuk 8mggu,bolehkh minum air kelapa muda?

20 Balas

sy minum dr awal kandungan smpai beranak 😂 okey je . doc pun kata air kelapa takde apa² pun utk gugurkn kandungan . vernix baby takde hilang pun . malah vernix tulah yg melindungi kulit baby sejak awal dlm kandungan . mana ada sejarah baby kuar kulit tak bersih . haa vernix tu laa losyen paling mahal Allah cipta utk baby . doc emelda kata

4y ago

Sme lha dgn sye sis.. sye dpt taw pregnant.. 5mnggu sye mnum je sbijik sorg sye 😆 kerap jgk mnum..alhamdulillah skrg dh 17w..baby okey je shat je..mak sye pon ckp air klpa elok..tnya nurse doktor pon kasi je sye mnum.. tp dh msuk 2nd trimester ni craving air klpa tu dh hilang 🤭

Mcm akk dr awal dh minum..tp diawal tu minum ckit2 jer..sbb ada jgk perasaan x berani..hahaha..dlm msk 4bulan br berani minum byk..bg yg mudah menggandung tu bedal jer..klu gugur jgk..next preggy jgn minum lah..fobia jwbnya huhu..cuma pastikan minum berjarak dgn ubat..x pasal2 tawar ubat tu yg patutnya utk nutrisi bdn kita..

sy pun minum air kepala tapi xla hari2.. dalam seminggu tu ada la juga 4 - 6 biji air kelapa sy minum. alhamdulillah xda apa2. dulu masa awal takut juga minum, tapi family bagitau air kepala untuk tambah tenaga ngam pulak masa tu sy morning sickness muntah teruk xbole makan.. takut dihedrasi jadi sy minum air kelapa...

Saya masuk 6 bulan baru minum. Kalau awal awal minum saya was was. Sbb ada yg cakap tak boleh. Tp bergantung juga, kalau kandungan kuat. Bedal je okay kot. Hahaha, tak silap air kelapa ni boleh banyak kan air ketuban.

4y ago

Air kelapa bantu hilangkan loya.. buah tembikai yg tambah air ketuban 😁

Awal sangat kalau nk minum sbb baby kecik lg . Tgu bulan ke 8 atau 9 insyaAllah selamat sbb baby dah kuat .

Sy 8 bulan lebih.. bukan x berani sebab kt bandar rasa berkira2 nk beli. Balik kg baru pulun. 😊😇

air kelapa x digalakkan mnum smsa awal pregnant sb blh myebabkn kguguran.. 6bln ke ats br blh mnum

Saya first trimester smpai third trimester minum hari2 buat air kosong, ok jer

setahu saya air kelapa ni minum trimester 3 , kndungn dh 7 bulan gitu ,,

Sy 3 bulan lebih dh minum. Tp jrg2 la.. Alhamdulillah.. Baby ok jaa..