Susah Tidur Malam

Kandungan kalau dah 8bulan mmg susah tidur malam ke sya pkul 3pagi 4pagibaru boleh tidur?

22 Balas

biasa tu, lepas first trimester mmg ibu mgandung senang kena insomnia. dengan perut besar tak boleh tdo terlentang nya mmg x lena. try mandi air suam sikit bagi muscle relax, pastu baca buku sejarah ke novel ke. jgn pgg phone or buka tv mmg akan ganggu circadian rhythm. hihihihi.... tapi sy pun waktu mengandung time azan subuh la baru nak mengantuk 😅

Hi..sis..sya pn sma kes mcm tu..kipas angin smpai pg,tido pun,skjap mgiring ke kiri,skjap ke knan,sgt2 xselesa..pg trpksa bngun awl,siapkn ank sulung pg skolah,pstu pg keja..blik kja,bereskn hal kt rmh,sikit je msa rehat siang hri,smpai tnya nurse knpa ssh nk tdo mlm..wlaupun letih disiang hri..sya pun risau,tkut trkesan org didlm..

Sama la kita...macam burung hantu plak rasa siang ni tido je time malam tu plak mata ni celik xblh nk tido..ada je yg xkena,xselesa..tngok orng sebelah tido sedap je siap berdengkur lgi..

Yaaaa sama 🤣 panas tu jgn cita la. Kipas 5 pon boleh berpeluh lg. Pkul 1 pon kdg2 blum tidur lg padahal dah gntuk tpi xdpt tidur jugak. Rasaa mcm nk cpt2 jeeee Huhuhu

sama la..dngn pnas xtahan lagi..kipas 24jam on shj depan mata..mlm tido sy brkain batik shj..xleh tahan panas..mlm pulak tido xselesa..pusing kiri xleh..kanan xleh..😅😅

Akk pulak tido awal.. Tapi bila dah terjaga, macam ni lah.. Payah nak lelap balik... 🤗 Macam sekarang ni.. Tido tetiba terjaga kul1:50 pagi.. Akk dah 37w1day

Normal sis. Saya pun mcm tu masa pregnant. Semoga sis dipermudahkan urusan sepanjang mengandung ni dan semasa nak bersalin nanti ye. Aamiin 🤲🏻💕

Sy pon sama pukul 4pgi bru bole tido skrg pulak trbalik kol3.30pg dah bgun terus tak bole nak tido smpai kepagi .. Dah pgi dtg lah mod gntok tu

Sma mcm sya.. Skrg ni stiap hari asyik pnas je.. Tk siang tk mlm.. Hujan pun msih panas lgi.. Kdang rsa cm nk nangis je sbb tk than pnas

Sama macam sy juga kejap2 baring kiri rasa tak selesa baring kanan pun tak selesa. Rasa panas lagi. Berpeluh tambah tak selesa tidur.