kandungan sonsang

Kandungan esok dah nak masuk 36weeks, tapi kedudukan songsang dalam perut. Boleh ke kedudukan anak normal kembali .. kalau boleh taknak kena bedah. ?Ada ke petua untuk betulkan kedudukan baby dalam perut..

12 Balas

Kalau sis dh try smua ptua yg mommies2 smua ni bg xbrjy..msih bby dlm keadaan songsang..cube sis tnye doc blh ke buat ecv(pusing bby pd kedudukan asal -sis leh tgk dkt.utube mcmne doc lakukan dkt perut+ kandungan ms sesi ecv)lepas laku kn ecv kmdian lahirkn bby cara normal blh x? Jika tiada mslh uri ke bwh (placenta previa)...sis try tnye n request mcmtu pd doc?? Dlm ms sm tnye risiko nya bpe percent jika.sis nk bersalin normal juge jika.dh lakukan ecv

3y ago

mcm sy doc pakar yg suruh sy bersalin pd 34minggu sbb dia tkut nnti dia cuti pnjng jika saya alami apa2 bleeding dia xde .jd trpkse proceed operation. biasa pape kputusan di buat oleh pakar..mcm sy admit pd awalnya doc kata hnya tuk bedrest..bila dh smpai next day dia bncng better operate tkut anything happen bila dh start perut mengeras...

baby saya lagi kesian baru 27week dah kena pusing....saya kata dekat mama saya, awal sangat nak pusing dia, dia masih boleh pusing balik...mama cakap biarlah laa awal2....masuk 34week mama cakap urut lagi...kasih tetap kedudukan baby...saya redo jak lah....ikut jak cakap mama saya, ya la first baby, saya lagi single parents....nak melawan, tak ada pengalaman

5y ago

Pape biar dr je yg handle klau awk pndai2 nyesal x sudah nnti awk yg pregnant bkn mak awk nnti pape risiko awk yg kene hadap..

sy ank no.2 checkup 37 melintang.. kena than hospital doc bg tempoh 3 hari kepala xturun kena ceaser.. sy amalkn sujud lame ckit rajin2 usap perot ckp ngn baby alhamdulillah esok pg cek pale dh turun. doc induce doc ckp tkot die pusing balik.. alhamdulillah dpt bersalin normal

5y ago

sama2. sis..

saya masa 36weeks pun baby songsang, so masa 37weeks kena refer hospital doktor tolong pusingkan, alhamdulillah berjaya. In shaa Allah baby akan pusing tu doa je banyak banyak, saya pujuk baby buat mcm mcm pun dia takmau pusing, doktor gak pusingkan 😂

2y ago

sakit tak sis semasa doktor pusing tu

Yes bersujud, pernah tgk dlm youtube senaman kegel cara bersujud, dlm posisi sujud, kaki boleh angkat sedikit spy kepala baby boleh turun.

5y ago

Ur welcome

36 bukan awal lagi ke sis... mcm blh pusing lg.. org ckp tgk 37 or 38.. doktr ckp mcm mn sis.

5y ago

yeke... xpe..doa baik2.. insyaAllah...

Xtaula..kadang2 baby akan pusing sendiri kedudukannya..doa banyak2..xpon cakap kat baby

5y ago

Terima kasih sis

ada trbaca kalau sujud boleh betulkan kdaan baby.. try la sis..

5y ago

Terima kasih sis

Time solat tu sujud lama lama inshaa Allah

5y ago

Baik, sy try .. Terima kasih sis .

36weeks, baby msih berpusing.. jgn rsau..

5y ago

Terima kasihh sis