Spotting

Kandungan bru brusia 6w2d tp still spotting.. kdg2 2days bturut2... adakah ni tnda awal kguguran? Sy buntu.. ni ada lh my first pregnancy ??... pls help me ?

11 Balas

I pun ada spotting masuk harini 3hari dah. Smlm first appointment dgn kk n buat buku. I ada jgk bgthu doc yg ada spotting brown tu tp doc ckp klu sikit2 normal tp klu kluar drh mcm priod g hosp trus. I risau. harini husb i bawak g swasta plak doc ckp janin tk berkembang 0.28 cm je mcm first scan (scan utk pengesahan mengandung). N doc ckp jgk psl spotting tu ada 2 kmungkinan, first normal je ibu2 yg pregnant ada spotting brown. Scond, klu kluar drh cm priod trus pergi hosp. #buntu #risausangatskrg #firstbaby #7weeks

Saya masa 6w sampai 10w tiap2 hari keluar spotting. Pink cair/pink pekat. Tiap2 hari susah hati. Tiap2 hari check UPT. Bayangkan berapa banyak UPT saya dah beli 😂 spotting selagi tak turun darah pekat merah its okay dear. Nothing to be worry 🙂✌🏻my first pregnancy, everything goes well. Kali yang ke-2 ni baby suka buat mommy nya menggelabah 😂😂 jangan risau ya. (Tapi kalau turun darah merah pekat berketul2 cepat ref doc) 🙏🏻🙂✌🏻

dah buat buku pink ke? saya sarankan utk awak berjumpa Dr. nanti Dr. akan buat check up kalau perlu dia akan bg Duphaston utk kuatkan rahim agar tiada masalah spotting lg saya pun haritu jadi gitu sampai minggu ke 10. harap awak segera berjumpa Dr. jika sayangkan kandungan awak, semoga baik² utk awak & kandungan🤲

dah refer dgn doctor ke belum? setiap org tak sama. pengalaman org boleh dibaca tapi jangan diikut sebab lain org lain sebabnya.. ada yg normal ada yg tak normal. nak tau normal ke tak kena dapatkan pengesahan dari pakarnya..

saya pun ada juga spotting, sekarang 8week 1 day 😊 dah pergi hospital,alhamdulillah takde apa..cuma kena jaga lah..setakat ni tak penuh lagi pantyliner nanti pergi semula hospital lepas 2 minggu harap baik² semua 🥰

Normal . kecuali yg keluar tu fresh blood n ketul2 . Kalau coklat2 je okay. Sy spotting hari2 smpai kandungan 3 bulan baru spotting hilang. Doc ckp normal selagi mana tak keluar fresh blood ketul2/ sakit mcm senggut

ada 2 hint..1 tnda implan..2 warning kguguran. pokoknya cpt2 jmp doc. pglmn org bole kta jdkn pnduan. tp kta pun kne brtindk jg. bukan ikot bulat2. sbb bdn lain2. apth lg prtama kli hamil kn..

Sama dgn saya. 6weeks juga. Semalam doktor scan dari bawah. Bagi injection and duphaston. Klau saya jln laju sikit, ada lah spotting dekat panty liner tu. Klau baring jer tak ada pula.

the best better pergi doctor terus. tak tahu apa punca spotting. kadang normal spotting di awal kehamilan. tapi better check dgn doctor utk confirmkan keadaan .

still spotting tu dh brp lama sis? spotting ni xnormal. tp selagi x bleeding mcm period, ok kot. kena byk rehat dan jgn buat kerja berat².