Kandungan Berapa Week Untuk Bukak Buku Pink ?

Kandungan berapa weeks seeloknya bukak buku pink ya mommy2 yang ada pengalaman ? Saya dah lupa berapa weeks seeloknya bukak buku pink sekarang kandungan 4Weeks 4Day. Takut terlalu awal nak g klinik bukak buku pink nanti nurse bising cause terlalu awal datang bukk buku pink . Mohon share pengalaman mommy2 bila waktu sesuai bukak buku pink .

18 Balas

before 12w sis.. tkut dikira late booking.. pape pun boleh scan swasta dulu confirmkan pregnant.. sbb nk pakai scan nnti bawak utk buka buku.. then col kk terdekat nk buat appointment tu..

Ikut tempat. Better call nearest kk tnya procedure buka buku pink mcm mana. Mcm sy pegi kk masa 8w, masa tu dah ada baby ada degupan jantung so dpt tarikh buka buku masa 12w

haritu saya p dalam 11 week nak masuk 12 week.. kena marah sebab lewat.. mungkin sebelum tu boleh p dah kot.. tapi make sure p scan swasta dulu baru p bukak buku pink..

ikut tempat memasing sis. sy 11w bru misi suh dtg buka buku. mase 5w sy dh pegi KD utk booking tarikh bukak buku nnt misi bg tarikh bila dtg lg utk bukak buku

saya nak buka 8 weeks tp nurse kata suruh buka time tu nak masuk 14weeks risau, tp nurse kata okay sbb dah tgk scan okay alhamdulillah

ikut tempat sis, mcm tempat saya 10w baru bole buka. kalau ni, sis call kk tanya , nnt diorg bagitau bila. ada yg 8w da bole buka buku.

Saya buka tu hari 18weeks misi dah bising 😂 bagus 10 or 11 weeks sis buka buku pink 🤭

xsilap sy ikut KK masing² 8weeks rsanya dh blh bukak buku pink just jgn lebih dari 12weeks

Dapat tahu ngandung da boleh buat appointment dgn klink kesihatan berdekatan.

saya bru ja pergi kk smlm ambik tarikh untuk buka buku smlm bru ckup 5week