GDM.

Kali pertama minum air gula, result mogtt 4+ ja, latest minum air gula kali kedua mogtt 8+ rasa terkejut. Sblm ni anak prtama dan kedua tiada masalah, kandungan ketiga iaitu sekarang sangkut gdm pulak. Doctor ckp kena on diet dan review tiap dua minggu. Sya ingat sebelum temujanji minum air gula kali kedua tu, sya last mkn jam 10.03pm 🥲 adakah ini puncah sya sangkut gdm? Sejak tahu sangkut gdm sya agak stress, cuba kawal mkn, mkn roti wholemeal, green apple, peria dan bnyk minum air. Manis2 tak berani ambil. Asyik google risiko gdm, bila da tengo risiko tu hampir kemurungan pun ada, sebab first time. Rasa risau sebelum dan selepas kelahiran. Ada tak yg pengalaman gdm sni? Anak lahir mcm mna? Sesi beranak ada masalah tak? Sya sgt risau kadang tak habis2 goolge 😣 jauh lagi prjlanan sya baru 29 weeks 🙁

7 Balas

jaga mkn n minum ja sis, jgn stress..sy pn gdm anak 1st..ok ja skrg dh 2y 😄