11minggu nmpk detak kt perut/ari²

Kalau tgk perut dah nmpak berdetak...yeke mcmtu ye? Mommies pernah tgk dan perasan x...ke sy je 'perasan' 😅

1 Balas

Tu kita punya denyutan je tu 😁 bila mengandung ni jantung akan pam darah lebih banyak dan laju sebab nak make sure dapat ke baby sekali. Jadi secara tak lansung area perut/rahim akan terasa macam ‘dup dap’ jugak. Kita takleh nampak/rasa heartbeat baby. Unless dah 16w keatas akan start rasa macam bubble bergerak dalam perut https://www.healthline.com/health/pulse-in-stomach