Luka bersalin

Hi mommies..nk tnye klau ade gelembung kt tempat jahit bersalin tu normal ke cmne..sbb baru perasan ade gelembung tu..slama ni x pnh tgk luka jahit tadi bru tgk..dye x gatal cuma rse pedih sikit bile berjalan..lap2 tak berair

4 Balas

Saya ada luka yang sama. Gelembung tu disebabkan bengkak. Saya makan ubat surut bengkak yang hospital bagi. Dalam masa seminggu bengkak tu dah tak menggelembung. Tapi kena jaga hygiene, selalu tukar pad & lap kering2 area luka. Kalau ada nanah, Puan kena inform Dr.

7mo ago

Saya dapat dari hospital sebelum discharge

Normal awak. Mcm bengkak sikit kan? Dia dalam proses nak baik, lagipun kadang kita bergerak and terkena kt situ rasa pedih. Keep on letak ubat kuning hospital bagi and jangan bagi basah jahitan tu. Kalau dalam masa terdekat tak elok jgk better check dgn doktor 😊

7mo ago

ye awak..tadi sye dh cek kat kk nurse ckp xde ape just melecet sikit..satu lagi bkn kat tempat jahit tu..dkat tepi luka

tak normal. mntk nurse cek

mcm gelembung merah?