Tak sangkut gdm

Kalau telan Obimin bersama air sunquick masa minum air gula nanti tak sangkut gdm ke ?

2 Balas

saya minum dgn ribena atau apa2 jus. gdm ok bila cek. sblm cek air gula kena puasa. makan obimin pukul 10 mlm. pukul 12 start puasa. pukul 7 pagi minum air kosong. then minum air gula. lepas minum air gula blh minum air kosong lg time tunggu 2 jam tu. tmpt lain ada ckp xblh minum air. tp saya buat dekat private hosp mmg nurse suruh minum air kosong pg n after tu

hari nak minum air gula tu lewatkan makan ubat. settle semua baru makan ubat. sebb akan kacau bacaan darah nanti.

12mo ago

bkn nk minum air gula kena puasa ke??😥