Minum sunquick tanpa gula hari hari tak sangkut gdm ke? Risau saya.

2 Balas

Gdm semasa hamil, ianya boleh terjadi sebab gangguan hormon juga, tak semestinya berlaku sebab pemakanan/minuman sahaja. Pada masa yang sama, perlu jaga juga pemakanan untuk kekalkan nutrisi yang bagus untuk awak dan baby. Apa apa pemakanan/minuman, pengambilan yang bersederhana dan terkawal should be ok.

minum lah wak jnji awak minum tu bersamaan dgn mknan yg lmbt larutkn dia.. contoh awak minum mnis tapi makan kena ada sayur ikan atau ayam..insulin dlm bdn cukup nk larut gula yg kita makan atau minum.. jgn minum direct nnti insulin xckup nk larut gula dlm air..