Air kosong / air sunquick (GDM)

Salam..kalau kita minum air kosong rasa mual and kita gantikan dengan air sunquick kosong (bancuh tanpa gula) ada possibblity akan sangkut GDM tak? Sebab air kosong minum bila nak makan obimin dengan folid acid je.. lain memang takboleh nak telan air kosong tu..cuba jugak minum air suam tapi ada masa2 dia je boleh minum..kalau tak minum je mesti mual nak muntah.. boleh share pendapat/pengalaman mommies2 semua.

1 Balas

Hari sy tnya nurse, dia kata air sunquick kosong tu tk elok sbb kordial.. dia suggest perah lemon/limau dlm air suam (no sugar).. utk dptkan vit c Dari buah tu. sy mkn ubat zincofer memng sngt berbau boleh muntah so dgn minom air perahan lemon/limau tu memng mmbantu nk kurang bau ubat tu 😊