morning sickness

Kalau tak lalu nak makan nasi. Makanan apa lagi yg boleh makan and hilangkan rasa mual tu?

18 Balas

kne try and error.. lain org lain.. sy dulu mkn buah sbagai gnti.. tapi lama2 buah pn muntah.. isap gula2 polo la cloud9 la.. mula2 ok pstu xnk da.. 😅 ni mkn roti plak.. dgn mkn nasi impit.. ok la buat masa ni..

4y ago

sy nasi putih da lama x mkn.. tapi nasi goreng ke.. nasi minyak ke.. nasi impit.. ha boleh plak.. 😅 mcm2 kn mngndung ni.. hiihiii..

Sama macam saya masa awal awal ..saya makan bihun ke..Kuew tiaw .. biskut roti..itu sahaja boleh makan..tapi lebihkan minum susu fresh milk tu.. dengan kurma... alhamdulillah sekarang dah okay

Makan yang berkuah banyak. Sup ke bubur nasi ke. Kalau loya tekak lepas makan cepat2 cari buah yg masam. Haha taktau la tapi saya tengah mengalami benda ni so ni cara saya

mkn bihun goreng ke . roti sapu mentega gula atau kaya . sandwich ke . goreng kentang ke nugget ke hotdog . apam balik ke . jagung ke . roti john . roti telur .

Kita sama sis..dulu masa awal2 preggy langsung xnak nasi. Pastu sy mkn watermelon, dragon fruit n nenas je..yg tu je boleh telan dgn lahap🤣

saya buat jus buah sendiri.. pastu makan gula2 sour tu.. sama tak makan nasi, makan rotii jee.. hehe

Mkn oat..bijiran.. Nk kenyang xsemestinya nasi.. Boleh replace benda lain jgk mkn ye..

Sy dulu nk hilangkn loya n mual sy mkn gula2 skittle sour yg wrna hijau tu

Kalau sy dulu mkn buah2,nestum,roti..nasi mmg xleh masuk..

Klu dh alahan makanan apa2 pon susoh nk msuk kn