Nak tanya...

Kalau tak jaga makan. Ada tak yg still boleh pregnant ? Maksudnya kurang makan healthy food. Selalu makan junk food. Harap ada yg sudi jawab.

18 Balas

Sy .. nk kata mkn mknan healthy ni Tk Sgt . Just ayam je kurang mkn . Selebih nya mkn dging lh minum air manis , sushi , mcm² lgi . Alhmdulillh lekat jgk Klau dh nma pun rzeki dri allah

Ada awak. Tapi kalau boleh cuba ubah lifestyle. Junk/fast food memang tak sihat untuk mana2 peringkat umur, mengandung ataupun tidak. Boleh makan as long as ianya masih terkawal. 😊

ada. sedangkan orang merokok amik dadah pun boleh pregnant, apa lah sangat makan junk food. tapi kesan kat anak dalam perut tu lah.

saya la tu , hari hari bedal jajan & western food alhamudillah pregnant and da bersalin da pun

ada je kalau Allah bagi rezeki, mcm sy jarang mkn makanan sihat alhamdulillah anak dah 2

selalu nya makanan junk food ni punca baby senang dpt penyakit .

Ikut badan juga. Saya dan suami jaga pemakanan.

ada, tp tak sihat lah.