susu ibu

Kalau susu yang dah direndam tahan berapa lama? And susu yg selepas perahan tahan berapa lame dlm suhu bilik? Masih konfius.

12 Balas

Susu dah direndam boleh pakai dlm masa 1 jam sahaja selepas 1jam kena buang. Manakala susu perahan fresh dlm suhu bilik 27© ke bawah shj boleh tahan 4jam.

Boleh refer di sini ye puan. 😊 Boleh follow fb sy: Fadzielah Ayub, Malaysian Breastfeeding Peer Counselor

5y ago

Noted. Thanks 😊

Sy ada risalah dr kk pasal ni tapi tertinggal kat keta. Nt sy share.

Nurse dulu bgtau tak lebih 4 jam. Kalau cuaca panas dua jam je lagi elok

5y ago

Noted. Thanks 😊

Risalah pasal susu ibu ada ditampal di setiap klinik.

Kk tkde bgi buku pyusuan ke? Atau trgkn sblm

5y ago

Aah petama sis. Tade dapat. Lain tmpat. Lain cara kot 😂😅

Dlm 4 5 jam jer klu suhu bilik...huhu

Susu ibu