Scan Baby

Kalau scan seawal 6 weeks nampak tak. Atau kena tunggu juga dlm 8 weeks.

11 Balas

Klu 6w tu just nmpk kantung saja sis. Better repeat scan 8w above baru nmpk janin tu pun kecil sgt. At least kita dpt pastikan kandungan ok & bukannya ngandung luar rahim

Sy dulu pun mcm sis 6 weeks nak g scan lepastu doktor klinik ckp kat saya better scan 11 weeks kalau nak nampak baby. Sbb 6 weeks tak nampak apa sgt lagi. Just kantung je

Utk elakkan mbazir eloklah pergi scan 8w keatas...selain elak membazir...elakkan jgk kita rasa risau berlebihan bila scan xnmpk apa2...sy 12w br p scan...

Pengalaman sy, doc kk yg bg date untuk early scan + buku pink. Masa tu sy 7w4d. Alhamdulillah, nampak & dgr heartbeat baby (size ofcoz kecik lg).

Boleh je scan.. Tp ats org jgk.. Mcm sy 6week nmpk kntung je.. Sy scan blik lps 2mgu alhamdulillah dh nmpak bby.. Skrg dh 10week lbih

Kalau nampak tu alhamdulillah. Sy scan 6 weeks nampak kantung je. Masuk 11 weeks bru nampak baby

4y ago

Jgn stress2. Tu lgi x elok utk baby. Just keep positive. Banyakkan doa.

Nsib lh klu dpt. Sy scan 6w nmpk kntung. Minggu dpn nk repeat scan pula. 3 minggu lps first scan tu

Sye masa 6w da nmpak kantung and heartbeat baby. Tpi doc scan dari bawah (transvaginal scan).

4y ago

Nmpak kantung je mse tu

Nampak jeee tapi scan ikut bawah la nampak. Kalau perut belum nampak lagi

Boleh je nk cuba.. Sy scan masa 5w 3d dah nampak kantung dgn baby..