Scan Baby 6 Weeks

Kandungan saya dah masuk 6 weeks. Okay ke kalau scan baby sekarang? Atau perlu tunggu 10 weeks? #firstmom

6 Balas

if awak nak tgk kedudukan baby dlm rahim @ tidak, boleh je kalau nak scan skrg.. Tapi disyorkan utk pergi time 8w ke atas sebab normally 5-6w ni kadang baby tak nampak lagi, lagi2lah kalau lambat ovulasi.. tak nampak apa langsung, nampak rahim je menebal.. kalau pergi awal sgt, nnti ibu plak yg jadi risau kenapa baby tak nampak lagi.. nanti ganggu pembesaran baby plak bila ibu stress.. If awak pegi time 8w ke atas, InsyaAllah time tu dah boleh nampak baby & jantung berkelip2.. Tapi sekiranya ada pendarahan @ sakit senggugut yang melampau, direct ke emergency utk pemeriksaan

boleh ja sis, sya awal mengandung, scan pda 6 weeks, Alhamdulillah baby dh nampak, scan lgi, 8weeks,dh nmpak besar kacang. Alhamdulillah.

sy baru lepas scan isnin semalam..6week gak..ada la nmpak kantung..tp doc ckp kecik lg..dtg lg 2 minggu baru bleh nmpk ckit..

Sy buat scan 6w2d . Alhamdulillah dah nampak heart beat. Blleh ja scan. Dctor scan terus dri bawah untuk nmpk lebih clear

Saya 7weeks dah ada heartbeat.. boleh je scan 6weeks nak tengok kedudukan baby dalam rahim or tak.

Boleh je.. mcm sy 6 weeks nampak kantung…