Hai mommies saya nak tanya ni

Kalau p hospital korang bawak brp bag? 1 bag LR dan 1 bag share ibu dan anak ke camna?? Mandian baby kena bawak x?

1 Balas

saya bawak 2 bag. 1 bag besar tu letak barang² bby,dan barang saya. barang mmy tu just bra menyusu,seluar dalam,dan sepasang baju untuk dipakai masa dah boleh balik. tuala dan pad saya masuk bag lain,sbb bag dah tak muat 😂 biasa nak masuk LB,nurse cuma mintak sepasang baju bby,kain lampin/bedung, Pampers,mandian bby pun beli yg kecil je. tak perlu bawak bag masuk LB. banyak bawak barang bby lah,terutama lampin. sbb lepas bby lahir, sebaiknya bby pakai lampin kain dulu supaya kita boleh tau bila bby dah kencing atau belum. kalau pakai Pampers,susah siket nak tau bby dah kencing,sbb bby baru lahir kencing dia siket je tak banyak. doctor dan nurse akan tanya bby dan kencing dan dah berak ke belum. selagi belum selagi tu tak boleh balik. dan lagi satu,boleh bawak bakul untuk isi termos,air masak,cawan,sudu,milo ke roti,biskut..apa² lah makanan yg mmy nak bawak. kot malam² lapar kat hospital,boleh buat air panas cicah biskut.

2y ago

Tq menjawab soalan sy 😘